BİNGÖL ‘DE GEZİLECEK YERLER

Yüzen Ada: Karaya Bağlantısı Olmayan, Su Yüzeyinde Serbest Halde Bulunan Adalardır.

Çir Şelalesi: Su 50 metre yükseklikten alt tarafı kayalık olan dere yatağına düşerken güzel bir görünüm arz etmektedir.

Kral Kızı Kalesi: Söylentilere göre Pers Kralı Dano kaleyi kızı için yaptırmıştır.

Buban Bacaları: Doğal güzelliğe sahip olan bu sarkıtlar çok hoş bir görüntüye sahiptir.

Vank Kilisesi: Zağ Mağaraları, sırtı dağa yaslanmış olan doğal kayalık kütlenin ön cephesinde, kayalık alanın hemen tamamına yayılmış olan bölmelerden oluşmaktadır.

Zağ mağarası: Söz konusu Mağaralar, olasılıkla bu tarihlerde Roma İmparatorluğu’nun baskısı altında olan, Hristiyan inancına sahip toplulukların gizli yerleşim, yaşam ve ibadet alanı olarak kullanılmıştır.

Ilıca Kaplıcaları ve Termal Tesisler: Kaplıca Havuz Suyu yapılan tahlillere göre, biokarbonatlı, karbondioksitli ve karbon gazoz ‘lu sular grubundan olup aynı zamanda klor, sülfat ve silikat gibi anyonlar ile demir ve alüminyum katyonları da içermektedir.

Son Güncelleme : 15.03.2018 13:52:07

1 2 3 4 5--- 59 60 61 Sonraki