AFYON ‘UN TARİHİ MEKANLARI
-GAZLIGÖL KAPLICALARI: Gazlıgöl Kaplıcaları `nın mineralli suları 1868 yılından bu yana faaliyette olan Kızılay Maden Suyu `nun kaynağıdır.
-AFYON ARKEOLOJİ MÜZESİ: Afyon Arkeoloji Müzesi`ndeki kapalı sergi salonlarında Afyon ve çevresinden bulunup gün yüzüne çıkarılmış olan arkeolojik eserler, kronolojik bir sıraya konularak sergilenmektedir. Bu salonlar; Eski Tunç, Hitit, Frig, Lidya, Roma ve Bizans dönemlerine ait oldukça zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır.
-SANDIKLI HÜDAİ KAPLICALARI: Sandıklı Hüdai Kaplıcaları `nın iyi geldiği hastalıklar arasında romatizma rahatsızlıkları, kireçlenmeler, sedef benzeri cilt rahatsızlıkları, bel ve boyun fıtıkları, eklem ağrıları, kadın hastalıkları ve kronik rahatsızlar yer almaktadır.
-AFYON İMARET CAMİİ: 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet`in vezirlerinden olan Gedik Ahmet Paşa tarafından inşa ettirilmiştir.
-SANDIKLI KALESİ: `Sandıklı` Hisar Kalesi, 1325 yılında Germiyan Sultanı Çelebi Hüsameddin Yakub Bin Umur Bey tarafından inşa ettirilmiştir.
-AFYON ULU CAMİİ: Tam 7 asırdır ayakta duran Afyon Ulu Camii`nin diğer ibadet mekanlarından farklı bir özelliği var. Caminin içerisinde ahşaptan yapılan kırk direk bulunuyor. Bu sebepten dolayı Kırk Direkli Camii olarak da adlandırılmakta.
-AYAZİNİ KİLİSESİ: Kilisenin kaya yüzeyine oyulmuş kubbeli ve apsisi olması önemli bir özelliğini yansıtır. Mimari açıdan 1000`li yıllarda yapılmış manastırlarla benzerlik göstermektedir.
-AVDALAS KALESİ: Bizans döneminde yerleşim yeri olarak kullanılan alan çok katlı ve çok odalı sarnıçlı bir yapıya sahiptir.
-YEDİKAPILAR MANASTIRI: Devlet Karayolu yakınında sarp bir kayalık yüzeyine oyuşmuş olup, yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir. 8.-10. yüzyıllar arasında yapıldığı tahmin edilmektedir.
-KARAHİSAR KALESİ: Volkanik bir kaya kütlesi üzerine oturtulmuş olan kale, M.Ö.1350 yıllarında Hitit İmparatoru II.Murşil döneminde, Arzava seferinde savunma noktası olarak kullanılmış ve Hapanuva adı verilmiştir.
Son Güncelleme : 22.02.2018 14:30:13