KADIKÖY ŞAPKA
" Bit işin taraftan değilim. Bu iş çılgınlığa vardı. Adeta uyuşturucu gibi, gittikçe dozajı artırma gereği duyuluyor. Düşük dozlar tesir et-memeye başlıyor. Bir arabadan başlıyorsunuz, 20 arabaya varıyorsunuz. Nerede duracağı belli değil, gazete satış fiyatı ve miktarı ile kabili telif değil. İnanılmaz promosyon giderleri var. Bir rakibizin geçen ay yalnız TV`ye verdiği reklam parası 800 milyond 989 fiyatlanyla) lirayı aşıyor. Bunun sonucu tüm promosyon masrafı 2 milyarı buluyor. Gazetenin 400 TL olduğunu düşünürsek (1989 tarihi itibariyle söylüyor) bu masraf 5 milyon gazete satışına eşdeğer. Hesabıma göre bu 10 milyar aylık zarara tekabül ediyor. Böyle zarar edebilme lüksünü dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız."
Dinç Bilgin Sabah Gazetesi Sahibi. Haziran 1989
Promosyona gazeteciler kadar, politikacılar ve devlet yöneticileri de karşıdır. Sn. Süleyman Demirci`de bunlardan biri. Sn.Demi- rel toplumdaki lotaryaya (promosyona) tümüyle karşı çıkarken, hükümet olarak buna bir çare bulunması konusunda da, karan gazete yöneticilerine bırakıyordu. Demirci, promosyona bakış açısını birazda genişleterek, Babıâli Magazin Dergisi`ne , 1989 Ekiminde şöyle diyordu:
".Lotaryayı kabul etmiyorum. Lotarya nedir ki? Biz toplumumuzu kumara alıştırdık. Yani lotarya onlardan birisi, kazı-kazan onlardan birisi. 20 milyarlık piyango onlardan birisi. Loto-toto onlardan birisi. Yani daha çok toplumumuzun büyük kısmını ümid-talih oyunları ve kumara bağlı hale getirdik. Toplumumuzu bozduk."
Ege Üniversitesi, Basın-Yayın Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Dr. Oğuzhan Kavaklı ise, başbakandan daha değişik düşünüyor ve promosyona son verilmesi için devletin girişimde bulunmasını istiyordu. Dr. Kavaklı`nın bu konudaki görüşleri ise şöyle;
" Lotaryacılığın önlenmesi için, devlete büyük görev düşüyor. Örneğin kağıt sağlayan, devlet kuruluşu SEKA`nın lotarya yapan gazetelere daha pahalı kağıt satması bunu önleyebilir.
Son Güncelleme : 20.11.2017 10:58:31