19 ŞUBAT MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VAKIF KURULUŞ GÜNÜ
19 Şubat, Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı`nın kuruluş günü olarak kabul edilir. Her yıl 19 Şubat, okullarımızda vakfın kuruluş nedeni anlatılmıştır.
Bilgili, akıllı ve düzgün bir vatandaş olarak yetiştirilmemizden yolu elbetteki okumaktan geçiyor. Anaokulundan üniversiteye kadar her tür eğitimden sisteminden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. Eğitim hizmetleri, diğer hizmetlere göre epheyli pahalıdır. Bu nedenle bakanlık sermayesi yetersiz kalmaktadır. Halkın ve diğer kuruluşların yardımlarını toplayıp eğitim hizmetinde kullanılması için, Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı kurulmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı`nın amaçlarını şöyle söyleyebiliriz : ülkemizdeki tüm çocuklar için gerekli olan eğitim-öğretim hizmetlerine yönelik bir kuruluş oluşturmak. Her çeşitli eğitim kurumunun yapılmasına, onarılmasına yardımda bulunmak. Okulların araç, gereç, kitap vb. ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımda bulunmak. Öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki etkinliklerini arttırıcı çalışmaları ödül vermek. Öğrenciler ve öğretmenler arasında güzel yarışmalar düzenleyerek Türk Milli Eğitimi`ne katkıda bulunabilmek. Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı`na yardım, eğitime yardım etmek anlamına gelir.
Son Güncelleme : 9.01.2018 17:43:44